Houba na nohou: jak se jí zbavit? - Mycosis on the feet: how to get rid of it?

 Od několika dnů se mezi prsty na nohou objevilo svědění, doprovázené nebo ne mírně bolestivým řezem? Už si nemůžete dát lak na nehty na nohou, které se zdály rozštěpené, zesílené? Možná trpíte jako 10% francouzské populace houbami na nohou !? Takže abyste našli nehty v dobrém zdravotním stavu a mohli vystavit své nohy v létě, existují řešení, jak se těchto mykóz zbavit a starat se o nohy?

Objevte veškerou péči v boji proti plísním nohou.


Léčba plísní nohou Shrnutí


Jak léčit plísňové infekce nohou?


Plísňové infekce nohou: co to je?


Plísňové infekce nohou: jaké jsou příznaky?


Jak lze zabránit plísni nohou?


Náš výběr produktů z plísní nohou


 


Jak léčit plísňové infekce nohou?


Plíseň nohou je onemocnění, které je třeba léčit, protože nedochází k spontánnímu hojení a při přítomnosti houby existuje velmi vysoké riziko kontaminace příbuzných a životního prostředí.




Plísňové infekce bezsrsté kůže nebo „nohy sportovce“.


Pokud je kožní mykóza nohy mírná s jednou nebo dvěma lézemi mezi prsty na nohou, je vhodné rychle léčit, aby se zabránilo šíření infekce a aby nedošlo ke kontaminaci příbuzných. Je možné použít antifungální lék dostupný bez lékařského předpisu a pro galenickou formu produktu: pokud jde o nohy, prášková, krémová nebo roztoková verze bude mnohem vhodnější než krém. Tyto lokálně aplikované produkty mají velmi málo vedlejších účinků a kontraindikací kvůli jejich povrchové kožní aplikaci. Jedinou kontraindikací je přecitlivělost na složku.




ALE mykóza je často dlouhá a opakující se, doba léčby bude proto velmi důležitá. Antifungální prášek na nohy se má aplikovat například po pečlivém umytí nohou Betadinovým peelingem a důkladném vysušení příslušných oblastí. Vysoušeč vlasů lze dokonce použít k sušení citlivých oblastí. Antifungální přípravek by měl být aplikován dvakrát denně po dobu nejméně 3 týdnů a ošetřovat obě nohy současně.


Mykóza nohou: co to je?

Proč se kvasinkové infekce nohou nazývají také „noha sportovce“? Protože se nejčastěji vyskytují u sportovců, kteří používají boty a ponožky, ve kterých nacházíme teplo a vlhkost: ideální podmínky pro rozvoj mykóz! Ale co jsou kvasinkové infekce?


Mykózy jsou spojeny s vývojem mikroskopických parazitických hub. Tyto houby lze rozdělit do 3 skupin:


- Vláknité houby nazývané také dermatofyty. Neexistují v normálním stavu na pokožce a pocházejí z prostředí (půda, prach, země, zvířata atd.).

Mezi těmito houbami jsou 3 hlavní rody: Microsporum, Trichophyton a Epidermophyton a jejich zvláštnost spočívá v tom, že se jedná o keratinofyly: živí se keratinem (z kůže, ochlupení, vlasů a nehtů), aby přežily.

Ke kontaminaci kůže nebo nehtů dochází kontaktem s pokožkou, parazitickými vlasy nebo znečištěnou půdou a plísně pak ulpívají na pokožce a / nebo nehtech.

 

- Kvasinky včetně hub rodu Candida. Tyto malé mikroskopické houby existují v těle v normálním stavu, ale využívají zeslabení svého hostitele, aby se rozmnožily a způsobily kvasinkovou infekci, která se pak bude nazývat kandidóza. Toto oslabení těla může jednoduše spočívat ve zvýšení pocení, velmi kyselém prostředí, mikro-lézích, zejména v chodidlech.

 

- Plísňové houby, které nezpůsobují kvasinkovou infekci nohou.

 

V nohou můžeme rozlišit 2 typy houbových infekcí:


- Mykóza lysé kůže: právě jí se říká noha sportovce nebo digitoplantární intertrigo: komplikovaný název pro označení mykózy, která začíná mezi 4. a 5. prstem (v 90% případů), kde teplo a úrovně vlhkosti jsou maximální.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

RingWorm - kožní onemocnění - jak vyléčit tento kožní problém?

Immunity Support - 4 Způsoby, jak posílit imunitní systém - 4 Ways to Boost Your Immune System