RingWorm - kožní onemocnění - jak vyléčit tento kožní problém?

Kožní onemocnění je onemocnění pokožky hlavy a vlasů způsobené houbami, dermatofyty. Tyto kvasinkové infekce, které parazitují hlavně na vlasech, ochlupení těla nebo vousech, mohou postihnout různé části těla. Jedná se o mírné, ale velmi nakažlivé infekce, které postihují hlavně děti do 12 let. Existuje několik způsobů boje proti kožnímu onemocnění. Některé se aplikují lokálně (šampon, krém, krém) a jiné se podávají ústy (lék ve formě prášku).


Popis kožního onemocnění

Kožní onemocnění je dermatofyt, typ kvasinkové infekce způsobené kontaminací houbami (parazitickými mikroorganismy) zvanými dermatofyty. Kožní onemocnění se vyvíjí na úkor vlasů, ochlupení na těle. Když houby proniknou do vlasů, jsou křehké a způsobí jejich vypadnutí.


Existují antropofilní můry přenášené lidmi, zoofilní můry přenášené zvířaty, jako jsou psi, kočky, králíci, koně, nebo dokonce telurické můry (geofilní, přítomné v zemi) ...


Způsob přenosu kožního onemocnění

Houby se přenášejí přímým kontaktem s osobou, zvířetem nebo nepřímým kontaktem, například s hřebenem, ručníkem, oděvem nebo srstí zvířete.


 


Příznaky kožního onemocnění

Známky kožního onemocnění se liší v závislosti na typu kožního onemocnění.


Tinea capitis jsou nejčastější. Tvoří relativně velké (1 až 3 cm) bezsrsté skvrny se zřetelným okrajem, které většinou nejsou zánětlivé (ani červené, ani oteklé). Jiné kožní onemocnění způsobují tvorbu malých bezsrstých skvrn.

Hnisavé kožní červy nebo keriony jsou původem zaoblených a poměrně velkých ploch, červené a oteklé, také bez srsti. Mohou být přítomny na vousech u mužů.

Favic můry jsou extrémně vzácné v Evropě a Severní Americe. Tvoří malé nažloutlé krusty. Na rozdíl od jiných typů kožních červů vlasy, které vypadnou, později nerostou,

V některých případech dochází ke zvětšení lymfatických uzlin v blízkosti postižené oblasti.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Immunity Support - 4 Způsoby, jak posílit imunitní systém - 4 Ways to Boost Your Immune System

Houba na nohou: jak se jí zbavit? - Mycosis on the feet: how to get rid of it?